Barkruk kopen, waar moet je op letten?

Er zijn veel barkrukken te koop, in alle soorten en maten. Naast het uiterlijk van de barkruk zijn er ook andere aandachtspunten om rekening mee te houden. De criteria voor barkrukken in de horeca zijn anders dan een barkruk voor thuis. In dit artikel leggen we uit welke soorten barkrukken er zijn, en waar je op moeten letten bij de aanschaf.

Koop de juiste kwaliteit

Het is op een foto niet te zien, helaas zeggen wij dan, maar de dikte van het kunstleder, formaat vloerplaat, type gasveer, dikte van de schaal en de gebruikte vulling voor de zitting maar ook de afwerking dragen enorm bij aan de levensduur en het comfort van de barkruk en hebben invloed op de prijs! Weet dat wij hier bijzonder veel zorg en aandacht aan besteden. Geen verkoopverhaal! Wij staan zeer dicht bij de productie van onze producten en ja, wij kiezen er toch voor om  betere materialen te gebruiken. Onze beloning ben jij.. check onze reviews trots 9 gemiddeld! Kijk bij inspiratie…onze producten maken jouw ruimte echt  mooier of overtuig jezelf en kom langs in de showroom.

Kies slim!

Koop nooit teveel barkrukken …60cm per zitplaats voor de barkruk dat is wat je moet aanhouden dus als je blad 180 cm lang is dan is drie barkrukken perfect!

Bepaal de juiste zithoogte

Een barkruk is doorgaans hoger dan een stoel. Je zit dus hoger en een goede balans is belangrijk. Waar moet je op letten bij het bepalen van de zithoogte?

Reken een afstand van exact 28 centimeter vanaf de bovenkant van de bar tot de bovenkant van de zitting. Dus de ideale zithoogte is 28cm lager dan de bovenzijde van het barblad. Indien je barblad niet dikker is dan 10cm blijft er voldoende beenruimte over. Bij een barkruk met gasveer mag de bovenkant van je barblad niet hoger zijn dan 100cm. Een gasgeveerde barkruk die altijd in de hoogste stand staat, zal de levensduur van de gasveer aanzienlijk verkorten.

Verstelbare barkrukken, barkrukken met gasveer

Om zoveel mogelijk mensen van dienst te zijn kun je kiezen voor barkrukken met verstelbare hoogte. Bij dit type barkruk wordt er een cilinder met gasdruk gebruikt, met het mechanisme kan de hoogte van de kruk ongeveer 20 centimeter versteld worden.

Er zijn niet heel veel voordelen te noemen ten opzichte van een vaste barkruk op 4 poten. Het is een kwestie van smaak. De barkrukken met een gasveer hebben vaak een strakker design.

Je dient bij een gasgeveerde barkruk wel rekening te houden met het volgende;

  • Een verstelbare barkruk is meer aan slijtage onderhevig door de bewegende onderdelen.
  • De bovenkant van je barblad mag niet hoger zijn dan 100cm
  • Het gebruik van de barkruk in de uiterste stand van de gasveer zal de levensduur van de gasveer verkorten en wordt dus ook door ons afgeraden. Dit zal niet gebeuren indien je barblad maximaal 100cm hoog is (bovenkant blad)

Een verstelbare barkruk wordt meestal opgebouwd uit metaal, een barkruk met vaste hoogte heeft meer mogelijkheden op het gebied van materiaal. Dat kan eveneens metaal zijn, maar ook solide houten stoelpoten of een combinatie van materialen.

Kijk ook eens op onze pagina “Elke centimeter telt!”

Kies de juiste barkruk voor de juiste omgeving

Naast de praktische functie moet de barkruk ook passen in het bestaande interieur. Soms ook in letterlijke zin, als er weinig beschikbare ruimte voorhanden is zal de keuze voor een elegant en smal model vanzelfsprekend zijn. Bij een klassieke bar zul je waarschijnlijk ook kiezen voor een solide barkruk van natuurlijke materialen. Dat neemt niet weg dat je met de juiste barkruk een bijzonder accent kunt geven aan de ruimte.

Barkruk voor particulier of zakelijk gebruik

Er zijn andere eisen bij een zakelijke barkruk dan bij particulier gebruik. In omgevingen waar veel mensen komen en veel mensen gebruik maken van de barkruk is het van belang meubilair te kiezen dat veelzijdig en comfortabel is voor een breed publiek, letterlijk en figuurlijk. De barkrukken moeten onderhoudsvriendelijk zijn, duurzaam en praktisch.

In een privé situatie waar de barkruk ook meer in het oog zal springen is het design misschien wel van groter belang als bij een zakelijke barkruk. De intensiviteit van het gebruik is aanzienlijk minder maar ook weet je veel beter voor wie de barkruk is dus komen persoonlijke voorkeuren veel meer om de hoek kijken.

Onze volledige collectie barkrukken is uitermate geschikt voor huishoudelijk gebruik. Indien zakelijk gebruik gewenst is dan zal niet ieder model aan de juiste eisen voldoen. Je kunt altijd contact met onze verkopers opnemen om je van advies te voorzien om zo de juiste keuze te maken.

Dit zijn de voornaamste overwegingen voor particuliere barkrukken:

Wie gaat er op de barkruk zitten?

Zijn de gebruikers doorgaans kinderen of volwassen, wat is de gezinssamenstelling en hoe groot is de diversiteit in lengte en gewicht van de bewoners. Vaak wordt de grootste en zwaarste persoon in het gezin als maatstaf genomen.

Kies de juiste hoogte

Zoals eerder aangegeven is, is het belangrijk dat de zithoogte maximaal 28 centimeter is vanaf het zitvlak tot de bovenkant van het barblad. De vaste hoogte barkrukken met 4 poten kunnen wij daarom voor je op maat maken met een maximum van 80cm zithoogte.

Kijk ook eens op onze pagina “Elke centimeter telt!”

Welke vormgeving heeft de barkruk?

Indien er weinig loopruimte is achter de barkruk dan is het verstandig een smalle barkruk met recht naar beneden lopende poten. Of een gasgeveerde barkruk welke op maar 1 centrale poot staat. Bij een gasgeveerde barkruk heb je meer kans op schade aan de zitting/rugleuning daar de barkruk draaibaar is en makkelijk tegen je muur of barblad kan aanlopen.

Met of zonder rugleuning?

Vooral een kwestie van smaak. Waarbij we wel willen opmerken dat een vaste barkruk een beter zitcomfort heeft met een rugleuning dan een gasgeveerde barkruk met rugleuning. Dit heeft te maken dat een vaste barkruk op 4 poten de mogelijkheid geeft een grotere zitting te maken.

Met of zonder zitkussen?

Wederom een kwestie van smaak. Een goed gevormde kunststof zitting zal beter zitten dan een slecht ontworpen beklede zitting. Een kunststof zitting is eenvoudiger schoon te maken maar heeft wel een modernere uitstraling. Indien je twijfelt bezoek dan onze showroom om de verschillende zittingen uit te proberen.

Welke kleur barkruk past het beste?

Je kunt kiezen voor een kleur die opgaat in de omgeving of je kunt met een opvallende kleur zitting juist een accent geven aan de ruimte. Betrek alle gezinsleden in de beslissing voor de juiste kleurstelling. Of bezoek onze showroom om de juiste kleur te kiezen en neem een staal van je bar/keuken mee om te vergelijken.

Barkrukken voor zakelijk gebruik

In het zakelijke verkeer kan de barkruk veel intensiever gebruikt worden, bijvoorbeeld in een casino, bruin cafe of achter de gokautomaat in de snackbar. Indien dit zo is zijn heel veel barkrukken niet geschikt en moet je goed nadenken over welke keuze je maakt. Je gaat immers ook niet met een Ferrari de Parijs-Dakar rijden. Neem voor de juiste keuze contact met onze showroom op en wij helpen je graag. Het is voor jou en ons niet leuk om na verloop van tijd erachter te moeten komen dat er een verkeerde keuze is gemaakt. Voorkomen is beter dan genezen.

Tevens de toepassing van de barkruk in de ruimte is belangrijk. Het is misschien voor te stellen indien de barkruk op een zichtbare plaats staat zoals een ontvangstruimte dat de vormgeving erg belangrijk is. Maar als de barkruk in de bedrijfskantine staat zal zitcomfort en duurzaamheid belangrijker worden. Nogmaals wij adviseren je graag in onze showroom.

Reiniging van de barkruk

Over het algemeen kun je elke barkruk reinigen met warm water en een zachte doek. Gebruik geen chemische schoonmaakmiddelen of middelen met alcohol die de kleur en het materiaal kunnen aantasten. Praktische tip; houd rekening met de kleur van je barkruk, wit is besmettelijker dan zwart, en zeker als de zitting in contact komt met spijkergoed is deze niet meer schoon te krijgen.

Neem voor meer informatie contact met ons op of bezoek onze showroom in Hoek van Holland. Wij helpen je graag verder!

Winkelwagen
Scroll naar boven

GAAT U ONS VERLATEN?

Elders goedkoper? Dan passen wij de prijs aan! Daarnaast krijgt u 5,- euro extra korting!*

*Alleen geldig bij exact dezelfde producten.
Een barkruk kan uiterlijk veel overeenkomsten vertonen maar de dikte van het kunstleder, grote van vloerplaat, etc. kan prijsverschillen veroorzaken

Webwinkel Keurmerk